Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Oproep: Samenwerking in de eerstelijnszone
​In navolging van de hervorming van het eerstelijnslandschap gepresenteerd op de Conferentie 'Reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen', lanceert Flanders Synergy, in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid, een oproep.

Flanders Synergy zal twee toekomstige eerstelijnszones gedurende 2 jaar ondersteunen en begeleiden bij het opzetten en inrichten van hun werking en de samenwerking tussen actoren in de eerstelijnszone. De begeleiding bestaat uit een methodiek gebaseerd op de principes van de innovatieve arbeidsorganisatie. Doelstelling is om tot twee 'prototypes' van eerstelijnszones te komen die het bredere werkveld en beleid inspireren, en tegelijkertijd concrete en praktisch inzichten, randvoorwaarden en een strategie aanreiken om dit op grotere schaal te brengen.

 Er is geen extra financiering voorzien voor de projecten, maar het begeleidingstraject vanuit Flanders Synergy is volledig gratis. De voorwaarden en engagementen verbonden aan de oproep kan u nalezen op de website van Flanders Synergy. Gezien de belangrijke rol die weggelegd is voor lokale besturen, is betrokkenheid van het lokaal bestuur een noodzakelijke voorwaarde voor de ingediende projecten.

Geïnteresseerde projecten kunnen een voorstel indienen tot en met dinsdag 18 april (12 uur).

Infosessie 

Op woensdag 22 maart vindt er een infosessie voor geïnteresseerden plaats over de oproep, van 15u30 tot 17u30 in het Ellipsgebouw (Koning Albert II laan 35, 1030 Brussel).  Inschrijven voor de infosessie kan door een mail te sturen naar Laura Jacobs.

 

Rika Verpoorten, stafmedewerker woonzorg

Navigatie