Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Oproep city of things: infosessie op 8 december
​Met de  oproep "City of Things" maakt minister Muyters 4 miljoen euro vrij om grote én kleine gemeenten de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city- toepassingen.

De oproep ondersteunt gemeenten in het verwerven van de noodzakelijke inzichten om over te kunnen gaan tot een daadwerkelijke implementatie (commerciële aanbesteding of eigen ontwikkeling) van smart-citytoepassingen. Het Internet of Things (IoT) staat hierbij centraal. Ook de samenwerking tussen gemeenten en de bruikbaarheid-en opschaalbaarheid in andere gemeenten zijn belangrijke aspecten. De subsidie bedraagt maximaal 80% (dus minimaal 20% eigen inbreng) en het maximale steunbedrag per project is 200.000 euro. De subsidieperiode is maximaal één jaar.

De indiening gebeurt in twee fasen. In een eerste fase tot en met 31 januari 2018 kunnen projectideeën aangemeld worden. Na een screening en eventueel bijkomende infosessies moeten de subsidieaanvragen in een tweede fase (deadline 30 april 2018) ingediend worden via het aanvraagformulier.  Alle relevante informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Benieuwd wat deze oproep voor uw bestuur kan betekenen? Kom dan zeker eens luisteren tijdens de infosessie op vrijdag 8 december om 14.30 uur in het Hendrik Conscience gebouw in Brussel. Inschrijven daarvoor kan via  http://www.vlaio.be/event/infosessie-oproep-city-things 

Meer info: nathalie.dumarey@vvsg.be

Navigatie