Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Nieuwe samenstelling Vaste Commissie Lokale Politie
​De Vaste Commissie voor de Lokale Politie (VCLP) start binnenkort in haar nieuwe samenstelling. Voortaan zetelen 18 korpschefs (vroeger 16) voor een termijn van vier jaar in de Vaste Commissie. Deze korpschefs zijn verkozen door hun collega-korpschefs van de provincie waar zij hun mandaat als korpschef uitoefenen. De VCLP en haar secretariaat geven adviezen op verzoek of op eigen initiatief over alles wat te maken heeft met de werking van de lokale politie.

Het Vlaams gewest telt 9 mandaten in de vernieuwde Vaste Commissie: korpschefs Serge Muyters (PZ Antwerpen) en Geert Smet (PZ Voorkempen) voor de provincie Antwerpen, korpschef Bart Voordeckers (PZ Lommel) voor de provincie Limburg en Jean-Paul Mouchaers (PZ Leuven) en Kurt Tirez (PZ AMOW) zijn verkozen in de provincie Vlaams-Brabant. Benny Van Wabeke (PZ Deinze-Zulte) en Philippe De Cock (PZ Ninove) zijn gemandateerd door hun collega's in Oost-Vlaanderen. Vanuit West-Vlaanderen zetelen de korpschefs Nicholas Paelinck (PZ Westkust) en Philip Caestecker (PZ Oostende) in de VCLP.

 De 18 korpschefs kiezen onder hen een voorzitter en 3 vice-voorzittters (één per gewest) voor een termijn van 2 jaar. Daarnaast telt elke effectief lid ook een plaatsvervanger. Deze resultaten zijn definitief, maar nog niet volledig: voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet er een nieuwe oproep tot kandidaten komen want er was slechts één kandidaat voor de twee toe te wijzen mandaten. De volledige lijst kan u hier raadplegen. De werking van de VCLP en haar beleidssecretariaat ondergaan ook enkele wijzigingen, dit heeft vooral te maken met het feit dat ook de deelstaten adviezen vragen en met het feit de beleidsstructuur van de geïntegreerde politie versterkt is door Coördinatiecomité op te richten waarin zowel de top van de federale politie als de lokale politie zetelen. De VVSG wenst de effectieve leden en hun plaatsvervangers in de VCLP van harte proficiat en veel succes bij deze belangrijke opdracht.

mailto:koen.vanheddeghem@vvsg.be

 

Navigatie