Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Heeft uw gemeente al een plek in de lokale vrijetijdsmonitor?
​Hoegaarden, Glabbeek en Edegem zijn de eerste drie gemeenten die in de toepassing van de lokale vrijetijdsmonitor gegevens invoerden. Hoegaarden deed dit als eerste binnen het thema Jeugd. Edegem kreeg een award omdat deze als eerste gemeente gegevens over Cultuur ingaf. De derde award ging naar Glabbeek, dat als eerste gemeente het thema Sport afrondde. Aan alle drie de gemeenten en hun medewerkers: van harte gefeliciteerd!

Meer dan de helft van alle Vlaamse gemeenten heeft zich intussen in de applicatie aangemeld, maar we hopen op nog meer deelname. Tot aan het eind van deze maand kan iedere Vlaamse cultuur-, jeugd-, sport-, en/of vrijetijdsfunctionaris gegevens invoeren over zijn of haar lokale vrijetijdsgebeuren. Als u hier nu tijd in investeert, zult u bij de ontsluiting van de data eind 2018 een schat aan informatie verwerven. Immers, hoe meer gemeenten hun gegevens toevoegen, hoe rijker de informatie op het ontsluitingsplatform wordt.

Daarna is het uiteraard aan het projectteam lokale vrijetijdsmonitor van het departement Cultuur. Zij verwerken uw gegevens samen met data uit andere interessante bronnen tot een hapklaar overzicht waaruit u aan het eind van 2018 eenvoudig informatie kunt putten. Wees er dus bij en help uw gemeente aan een plek in de lokale vrijetijdsmonitor. Met vragen of voor meer info kunt u terecht bij:

Departement Cultuur, Jeugd en Media
Afdeling Kennis en Beleid - Team Kennisontwikkeling

vrijetijdsmonitor@vlaanderen.be

T
+32 2 553 68 28
Arenbergstraat 9,
1000 Brussel

www.cjsm.be

Navigatie