Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lokale voedselstrategie: 239 besturen leverden al input, u ook?
​Met het nieuwe Aanspreekpunt Lokale Voedselstrategie peilt de VVSG momenteel naar de lokale voedselinitiatieven en praktijken in de korte keten die vandaag bestaan in de Vlaamse gemeenten. De gegevens uit die bevraging willen we gebruiken om lokale besturen te ondersteunen bij het uittekenen van hun voedselstrategie, en om de uitwisseling van goede praktijken en kennis rond gezonde voeding en korteketenlandbouw tussen gemeenten zo goed mogelijk te faciliteren.

Ruim 240 gemeenten en OCMW's leverden al nuttige gegevens aan. We willen hen daarvoor hartelijk bedanken. Nam u al deel voor uw bestuur? De bevraging loopt nog tot 15 september. Wie een uitnodiging voor de bevraging kreeg maar ze nog niet invulde, kreeg normaal gezien een herinneringsmail op 25 juli 2017, met een link om deel te nemen.

Een extra oproep doen we naar de medewerkers die werken rond het inzetten van gronden voor lokale voedselproductie, een prioritair thema voor ons Aanspreekpunt: we willen graag komen tot een overzicht van landbouwgronden in het bezit van lokale besturen.

Kreeg u geen uitnodiging maar wilt u alsnog deelnemen? Geef dan gerust uw e-mailadres, naam en functie door via michael.moulaert@vvsg.be

Navigatie