Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Gent, 2 april: inspiratiedag Data in het lokaal bestuur - schrijf nu in
Op 2 april nodigen wij u graag uit in Gent voor onze inspiratiedag "Data in het lokaal bestuur: voor een slim beleid en dienstverlening". Op deze dag ontdekt u beloftevolle inzichten en mogelijkheden om data slim in te zetten voor de lokale beleidsvoering.

Via een veelheid van kanalen hebben lokale besturen toegang tot een berg aan data. Sensoren, ANPR, GSM-data, satellietbeelden, wifi, … de technieken om data te verzamelen zijn divers, de mogelijkheden om deze te analyseren en te gebruiken voor beter lokaal beleid in verkeer, veiligheid, economie, wonen, ruimtelijke vraagstukken, zorg, sociaal beleid,...  stijgen exponentieel.

Zijn data werkelijk het nieuwe goud? En hoe kunnen lokale besturen met data meerwaarde creëren? Welke toepassingen zijn er en hoe moeten lokale besturen zich organiseren om hiermee op een efficiënte en verantwoorde manier aan de slag te gaan? Op deze dag onderzoeken we de meerwaarde van (open) data voor beleidsvorming, -voering en -evaluatie, en leren hoe lokale besturen zich hierrond kunnen organiseren.

We verwelkomen een aantal inspirende keynote-sprekers zoals Mirko Tobias Schäfer (hoofd van de Utrecht Data School en professor aan de Universiteit van Utrecht) en Tom Pots, Datamanager van de gemeente Zaanstad (Nl) en laten u kennismaken met inspirerende praktijken van Vlaamse en Nederlandse steden en gemeenten. We informeren u ook graag over mogelijke technologische toepassingen, door u in contact te brengen met een aantal aanbieders.

Kortom, Niet te missen!  Het programma van deze boeiende dag staat online en inschrijven is mogelijk via de website. Het aantal deelnemers is beperkt dus wacht niet te lang om u te registreren.

Navigatie