Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lokaal loket kinderopvang: infosessies vanaf december
De oprichting van een lokaal loket kinderopvang in elke gemeente is een belangrijk stap in het realiseren van toegankelijke kinderopvang. Het decretale kader voor de oprichting van lokale loketten kinderopvang was er al sinds 20 april 2012 (decreet houdende kinderopvang van baby's en peuters). Door de principiële goedkeuring van het Besluit van de Vlaamse Regering op 20 juli 2018 kunnen deze lokale loketten nu ook een subsidie krijgen. Lokale loketten kunnen gezinnen helpen bij het zoeken naar kinderopvang en zo de toegankelijkheid van kinderopvang verbeteren.

Een lokaal loket kinderopvang vorm geven is maatwerk. Voor de VVSG is het organiseren ervan een typische opdracht voor een lokaal bestuur. Daarom organiseert het VVSG-Steunpunt Kinderopvang, in samenwerking met Kind en Gezin, een boeiende infosessie over het lokaal loket kinderopvang en de subsidieaanvraag in elke Vlaamse provincie. Tijdens deze infosessies gaan we dieper in op de subsidieaanvraag en willen we opstartende lokale loketten inspireren. Er zal ook ruimte zijn voor uitwisseling.

De concrete data van deze sessies zijn:

  • Oost-Vlaanderen: maandag 3 december,  VAC Virginie Lovelinggebouw, Kind en Gezin, Provinciale Afdeling Oost-Vlaanderen (Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent)
  • Limburg: dinsdag 11 december, OffiCenter, Kind en Gezin, Provinciale afdeling Limburg (Herman Van Veldekesingel 150, 3500 Hasselt)
  • West-Vlaanderen: maandag 17 december, VAC Jacob van Maerlantgebouw, Kind en Gezin, Provinciale Afdeling West-Vlaanderen (Koning Albert I-laan 1-2, 8200 Sint-Michiels Brugge)
  • Vlaams-Brabant: dinsdag 8 januari, VAC Dirk Boutsgebouw, Kind en Gezin, Provinciale afdeling Vlaams-Brabant (Diestsepoort 6, 3000 Leuven)
  • Antwerpen: vrijdag 11 januari, VAC Anna Bijnsgebouw, Kind en Gezin, Provinciale afdeling Antwerpen (Lange Kievitstraat 111-113, 2018 Antwerpen)

 

Op elke locaties vinden er 2 sessies plaats:  

  • in de voormiddag, van 9.30 uur tot 12.30 uur.
  • in de namiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

Deelnemen is gratis, maar kan enkel voor leden van de VVSG. Inschrijven kan via volgende linken naar onze website: GentHasseltBruggeLeuven - Antwerpen.

Doelgroep: Deze infosessies zijn bedoeld voor de medewerkers en verantwoordelijken van het lokaal loket of diegenen die zich er in de toekomst mee bezig zullen zijn.

Navigatie