Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Strijd mee tegen voedselverlies
​Heb je het gevoel dat er vaak veel voedseloverschotten terugkeren naar de keuken? Vraag je je af hoeveel voedselverlies jouw organisatie kost? Speelt je organisatie met de idee om iets te doen om minder afval te hebben?

Dan zijn jullie niet alleen. Veel organisaties stellen zich deze vragen. Het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin wijdt daarom een specifieke website aan het thema voedselverlies. Je vindt er getuigenissen van andere organisaties, voorbeelden, en tips om voedselverlies te vermijden. Ondersteun zo samen met andere organisaties in de welzijn- en gezondheidssector de strijd tegen voedselverlies!

Wil je weten hoe groot het voedselverlies in jouw organisatie is? Neem dan deel aan de nulmeting van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Van 20 tot en met 26 november brengen verschillende welzijns- en zorgorganisaties hun voedselverlies in kaart. Op 29 september vindt een infosessie plaats over het project en deze nulmeting. Praktische informatie, getuigenissen en basismateriaal zijn voorzien zodat organisaties daarna aan de slag kunnen gaan.

Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven kan je terecht op de website van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Navigatie