Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Ondersteuningsbudget personen met handicap: infomomenten
Sinds 2017 is de financiering in de sector voor personen met een handicap drastisch gewijzigd (inforumnr. 286457). De persoonsvolgende financiering ging van start. Hierdoor kregen de cliënten de regie over hun eigen ondersteuningsbudget. Dat is een grote verandering, die ook een aantal uitdagingen met zich meebrengt voor de sociale diensten van de OCMW's. Daarom organiseert VVSG in samenwerking met het Vlaams Welzijnsverbond en Som vzw in mei en juni 5 infomomenten voor sociale diensten van OCMW's en vergunde zorgaanbieders VAPH.

Tijdens deze namiddag informeren we u over het kader van de persoonsvolgende financiering voor personen met een handicap. Voor VAPH-vergunde zorgaanbieders belichten we de werking van de sociale dienst van het OCMW. Daarna zoomen we in op het kruispunt tussen beiden. Wat betekent de persoonsvolgende financiering voor de sociale dienst van het OCMW? Waarvoor kunnen personen met een handicap terecht bij het OCMW?

De infomomenten vinden plaats op 5 mei (Gent), 22 mei (Antwerpen), 1 juni (Kortrijk), 20 juni (Leuven) en 21 juni (Hasselt). Schrijf tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Voor inhoudelijke informatie over dit initiatief kan je terecht bij Rika Verpoorten, VVSG-stafmedewerker woonzorg (rika.verpoorten@vvsg.be).

Navigatie