Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Brussel, 20-21 maart: Samen zijn we sport
​Sport heeft veel gezichten, veel identiteiten: zwemmen in je vrije tijd, je persoonlijke besttijd verbeteren tijdens een loopevent, de wekelijkse training in de sportclub. Maar ook jongeren die nieuwe vaardigheden opdoen als buurtsportbegeleider, senioren die vitaal blijven via valpreventie of het nieuwe beweegvriendelijke dorpsplein dat de wijk doet heropleven. Allemaal initiatieven die veel en specifieke expertise vragen van diverse diensten en actoren en die veel gedeelde sportbeleidskracht vragen. Samen zijn wij sport.  

Het ISB-Congres is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die lokaal actief is met én voor sport. Een concrete leer-tweedaagse rond sportstimulering, sportieve ruimte,  sportclubondersteuning en de link van sport met diverse lokale en maatschappelijke uitdagingen. Samen met je collega's. 

Naast de straffe key-notes als Rik Vera over 'Managers The Day after Tomorrow' en Elke Geraerts over 'Het nieuwe mentaal' zijn er bijna 40 praktijkgerichte keuzesessies. Een van de sessies richt zich specifiek naar schepenen van sport en wordt vormgegeven door ISB en VVSG. Op woensdag 20 maart is ook Vlaams minister van Sport Muyters te gast en is er een beleidsforum naar aanleiding van de verkiezingen in mei. Diverse elementen uit het VVSG-Memorandum zullen op de debattafel komen. 

Plaats van het gebeuren is de unieke site van Tour & Taxis in Brussel (op wandelafstand van Brussel-Noord). ISB vzw organiseert het congres in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

Bekijk hier het volledige programma van het ISB-Congres

Inschrijven kan hier. Een dagdeelname kost voor medewerkers van lidgemeenten 80 Euro.

Navigatie