Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Gezocht: begeleider lerend netwerk animatie - wonen en leven
​Een lerend netwerk is een systematische vorm van collegiale uitwisseling die animatoren (begeleiders wonen en leven) bij hun taken wil ondersteunen. Animatoren toetsen er hun ervaringen en opvattingen, brengen casussen in, vernemen hoe collega’s gelijkaardige problemen aanpakken en bespreken samen zelfgekozen thema’s. De begeleider is de katalysator van het lerend netwerk. Hij of zij kiest samen met de groep boeiende thema’s, bereidt deze voor, verzamelt casussen, leidt de uitwisseling in goede banen, zorgt voor aangepaste methodieken, houdt de timing in de gaten, maakt verslag op en zorgt voor terugkoppeling indien nodig.

Het gaat om één groep (Diepenbeek, uitbreiding naar een tweede groep in Oost-Vlaanderen kan…) die vier keer per jaar samenkomt (voormiddag of namiddag). Met de begeleiders van de lerende netwerken stemmen we jaarlijks af (Brussel).

Kent of bent u iemand die dit zou zien zitten? Neem dan voor meer informatie (inhoud, vergoeding, enzovoort) contact op met Melanie Demaerschalk, stafmedewerker vorming woonzorg.

Navigatie