Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

De watercyclus lokaal sluiten en integreren ook in India
​Om water te zuiveren, om zuiver drinkwater te leveren en om wateroverlast en extreme droogte in een veranderend klimaat te voorkomen staan we wereldwijd voor grote uitdagingen. Transitie naar een lokaal en duurzaam beheer van de watercyclus en integratie met andere beleidsdomeinen is broodnodig.  Lokale besturen zijn hierbij cruciale partners. Ook in India heeft men dit begrepen.

De principes van Integrated Urban Watermanagement en de processtappen om te komen tot een transitie zijn overal toepasbaar. Het transitieproces naar Integraal Gemeentelijk Waterbeleid werd uitgetekend in een toolkit specifiek voor Indiase steden en gemeenten. Deze is een aanpassing van het Europese project: “SWITCH - Managing Water for the City of the Future” (2006-2011).  Een delegatie van Indiase steden en gemeenten en centrale overheden bezocht Europa (Zaragoza, Ieper, Harelbeke, Koksijde, Essen, Dortmund en Gladbeck) om voorbeeld projecten te leren kennen.

De VVSG en Iclei Europe waren partners in dit project getrokken door Iclei South Asia en gefinancierd door de Europese Unie.   

Het project wordt toegelicht in deze projectvideo  en het resultaat van het project vindt u op deze website

 logo partner.jpg

 VVSG - contact: christophe.claeys@vvsg.be, T: 02 211 56 11

Navigatie