Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Dag van de Ambachten op 18 november
​Op zondag 18 november vindt de twaalfde Dag van de Ambachten plaats. Talrijke erkende ambachtslieden zetten dan de deuren van hun atelier open voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor geleide bezoeken, demonstraties  en degustaties. Stippel op www.dagvandeambachten.be het parcours uit van de ambachtslieden die je wil ontmoeten.

Dit is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend. De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Ter herinnering: sinds 1 juni 2016 is de hoedanigheid van ambachtsman ook officieel erkend. Ambachtslieden die voldoen aan de wettelijke voorwaarden, kunnen een aanvraag indienen bij de Commissie Ambachtslieden om de hoedanigheid van ambachtsman te verkrijgen. Bijna 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning, die gepaard gaat met het logo 'Erkend Ambacht'.

Gemeenten kunnen hun ambachtslieden informeren en sensibiliseren om deze erkenning aan te vragen. De erkenning van de hoedanigheid van ambachtsman is - vanaf dit jaar - vereist om deel te nemen aan de Dag van de Ambachten.

Vicky De Kock, stafmedewerker economie​

Navigatie