Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Alles over samenwerking gemeente-OCMW in één muisklik
De Vlaamse regering wil dat de gemeenten en OCMW 's tegen 2019 integreren. Voor het zo ver is, moet er nog veel regelgevend werk gebeuren. Maar, in vele lokale besturen lopen al trajecten voor een sterkere samenwerking. Om u hierin bij te staan, bevat de VVSG-webstek voortaan een aparte webpagina met alle relevante informatie: www.samenwerkinggemeenteOCMW.be

Onze wegwijzer biedt u in één blik een overzicht van alle thema's die aan bod kunnen komen tijdens dit veranderingstraject. Maak kennis met het VVSG-ondersteuningsaanbod voor een begeleiding op maat van uw bestuur. Of laat u inspireren door de praktijkvoorbeelden.

Momenteel werken we intensief aan een opleidingsaanbod voor het najaar: over het managen van een strategisch veranderingsproject, een gezamenlijk organogram en MAT, geïntegreerd en kwalitatief onthaal, kerntaken en producten. De opleidingen die we nu al aanbieden vind je ook op de site.

Uw tips en praktijken delen met andere besturen? Bezorg ze ons via liesbet.belmans@VVSG.be. Nog vragen? Contacteer Peter Hautekiet, peter.hautekiet@vvsg.be, 0477 77 38 13 of Liesbet Belmans, liesbet.belmans@VVSG.be, 02 211 55 59.

 

Navigatie