Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Vanaf 8 februari: lerend netwerk begeleider wonen en leven
​Als begeleider wonen en leven heb je een unieke plaats in de organisatie: als spil van het wonen en leven probeer je op allerlei mogelijke manieren het welzijn van bewoners te vergroten. Vaak gebeurt dit aan de hand van projecten en initiatieven die je opzet of organiseert voor de bewoners. Projecten opzetten is niet altijd gemakkelijk, en soms kom je voor hindernissen te staan (collega's die het nut van je project niet inzien, bewoners die niet meteen warm lopen voor 'iets nieuws', …), waar je alleen soms moeilijk een antwoord op vindt.

Het lerend netwerk is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. Doorheen vier sessies ga je samen met collega's uit het werkveld aan de slag rond wonen en leven: leren van en met elkaar staat centraal. Hoe implementeer je nieuwe projecten en hoe kan je nog straffer aan de slag gaan met wonen en leven? Wat is nieuw onder de zon en hoe kunnen we er mee aan de slag in ons woonzorgcentrum? Je deelt er vragen en bedenkingen en zoekt samen naar antwoorden voor de uitdagen waar jij voorstaat. Doorheen boeiende samenkomsten werk je verdiepend aan de woonleefcultuur in jouw organisatie en zoek je samen met collega's naar creatieve oplossingen om je project/vraag/nood/wens tot een goed einde te brengen. Een waardevolle én renderende investering van tijd en kennis.

Verdiep je kennis rond wonen en leven en ga samen met collega's aan de slag met noden/wensen/vragen die leven in jouw woonzorgcentrum. Laat je inspireren door de zes rollen of de uitkomsten van de woonleefmeter (meer weten over de woonleefmeter of de tool aankopen). Tijdens de bijeenkomsten kijk je in groep naar wat (minder) goed loopt in jouw organisatie en verken je hoe je wonen en leven kan verdiepen. Je denkt samen na over uitdagingen waar je voorstaat en krijgt inspiratie om aan de slag te gaan. 

Waar en wanneer 

 

Navigatie