Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Regionale Overlegtafel voor Schepenen Economie Limburg - GEWIJZIGDE LOCATIE
Schepenen Economie

​Uitnodiging

Geachte schepen,
 
Mogen we u in de eerste plaats feliciteren! In uw rol als schepen bevoegd voor economie wachten u ongetwijfeld zes boeiende jaren. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), wil u hierbij graag ondersteuning aanbieden.
 
We nodigen u graag uit op een allereerste Regionale Overlegtafel Economie voor Schepenen, kortweg ROS. In uw provincie vindt deze plaats op woensdag 3 april 2019 (van 13u30 tot 16u00) in Zonhoven, maar uiteraard kan u ook aansluiten in een van de andere 4 provincies.
 
Met deze ROS bieden we u kwaliteitsvolle en relevante bagage aan om aan de slag te gaan als schepen economie. We willen u verleiden met een snedige schets van de voornaamste uitdagingen op het vlak van gemeentelijk economisch beleid en dienstverlening aan ondernemers. Welke opportuniteiten biedt leegstand? Hoe het DNA voor mijn gemeente bepalen? Welke zijn de recepten voor een performante dienstverlening aan ondernemers? Een economische adviesraad: opdoeken of versterken? Hoe krijgen we elk bedrijf op de juiste plaats? Welke ingrediënten voor een robuuste kern?
We laten ervaren schepenen aan het woord, maken ruimte voor een inhoudelijke dialoog over enkele cruciale uitdagingen, maken u wegwijs in het ruime aanbod van VVSG en VLAIO én we bieden een platform voor informele netwerking met uw collega’s uit de ruime regio.
We starten met een netwerkmoment met broodjes.
 
Onderaan deze mail vindt u alle praktische informatie.

Koestert u de nodige ambities op het vlak van gemeentelijk economisch beleid en de dienstverlening aan ondernemers?  Dan zijn we er van overtuigd dat we u binnenkort mogen verwelkomen!  Twijfelt u toch nog? Pols dan zeker eens bij de gemeentelijk dienst economie naar hun ervaringen met onze regionale overlegtafels. Ambtenaren economie uit het hele land nemen immers al enkele jaren deel aan gelijkaardige overlegtafels die zich specifiek op hen richten. Met de ROS – voor schepenen – hebben we nu ook een aanbod op uw maat.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,
 
Mieck Vos, algemeen directeur
Stefan Thomas, diensthoofd economie

aio.jpg 

Praktisch


Datum

Woensdag 3 april 2019, van 13u30 tot 15u30.
Onthaal vanaf 13u00. Aansluitende netwerkdrink om 15u30.
Locatie

opgelet:

gewijzigde locatie: 
Gemeentehuis
Raadzaal
Kerkplein 1
3520 Zonhoven 

Bereikbaarheid
Stap je in Hasselt van de trein, kan je met De Lijn tot in het centrum komen met de lijnen 13, 48 , 22, 23.
Routebeschrijving 
 
Inschrijven
Deelname is gratis, mits voorafgaande inschrijving.
U kan zich aanmelden via economie@vvsg.be vóór 27 maart.

Navigatie