Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

ROT Economie West-Vlaanderen: Minder Hinder voor handelaars bij werken - VOLZET
​Na een deugddoende vakantie kijken wij stilaan uit naar ons programma voor het najaar. Vooraleer we toe zijn aan de VVSG Trefdag op donderdag 12 oktober, organiseren we onze regionale overlegtafel (ROT) economie. Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst op vrijdag 29 september in gaststad Waregem. 

Thema: "Minder hinder voor handelaars bij werken" 

Hinderpremie …

De nieuwe hinderpremie trad op 1 juli in werking.  De voorwaarden, het premiebedrag en de toekenningsprocedure zijn nieuw. Tegelijkertijd doven de rentetoelage en de inkomenscompensatievergoeding tegen eind dit jaar helemaal uit.  Even wennen dus, voor de ondernemingen én de gemeenten.  Het is cruciaal dat iedereen goed geïnformeerd is en de nieuwe regels correct kan toepassen.  Daarom zal het Agentschap Innoveren en Ondernemen de hinderpremie toelichten op de ROT.  

Zijn er in uw gemeente werken aan de gang of worden er binnenkort opgestart?  Dan doken er ongetwijfeld al onduidelijkheden of vragen op bij de handelaars of binnen het gemeentebestuur. De ROT biedt een uitgelezen kans om deze uit te klaren.  

… en andere maatregelen

Bij wegenwerken komt echter meer kijken dan enkel de Vlaamse hinderpremie. Daarover gaan we graag met jullie in dialoog. 

Hoe en wanneer kondig je geplande wegenwerken aan? Want hoewel de wettelijke informatieplicht is weggevallen, blijft het natuurlijk wenselijk om tijdig en duidelijk te informeren.

Hoe verloopt de afstemming met alle betrokkenen: intern (mobiliteit, openbare werken, GIS-coördinator,…) en extern (bereikbaarheidsadviseurs, nutsbedrijven, …)?

Welke bijkomende maatregelen nemen gemeenten om de hinder te verzachten: vrijstellingen toekennen op heffingen, aanvullende subsidies voorzien, evenementen of andere promotionele acties organiseren, specifieke voorwaarden opleggen voor de werforganisatie, extra info verschaffen aan bezoekers en leveranciers, …?  Kom je laten inspireren en inspireer anderen!

Afsluiten doen we met een netwerkmoment en broodjeslunch. 

Praktisch 

DatumVrijdag 29 september van 10u tot 13u
Onthaal vanaf 9u30.
Broodjeslunch om 13u.
Locatie

Cultuur Centrum De Schakel (Blauwe zaal)
Schakelstraat 8, 8790 Waregem (zie plan)
Kom je met de wagen, dan kan je terecht 

Kom je met de trein, dan ligt CC De Schakel op 15 min wandelafstand (wegbeschrijving).

DoelgroepSchepenen en ambtenaren economie
InschrijvenDeelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt
Bedankt om uw aan-/afwezigheid te melden via economie@vvsg.be tegen uiterlijk vrijdag 22 september 2017.
Verhinderd?

Kan je er niet bij zijn, sluit dan gerust aan bij een andere overlegtafel:

 

Meer informatie over de regionale overlegtafels economie vindt u op onze webpagina Overlegtafels Economie.

Voor verdere informatie of vragen mag u ons steeds contacteren.   

Noteer zeker ook al de 'Aan de slag'-studiedag over bedrijfshuisvesting op 25 september in Antwerpen. Deze organiseren we samen met VLAIO.  Eind augustus ontvangt u een uitnodiging met het volledige programma.

Tot binnenkort, 

Deze overlegtafel wordt georganiseerd in samenwerking met

AIO.png 

Navigatie