Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lokaal Sociaal beleid in het meerjarenplan
verantwoordelijken lokaal sociaal beleid, leden van het managementteam betrokken bij lokaal sociaal beleid, algemene directeurs, schepen bevoegd voor sociaal beleid, burgemeester

Lokale besturen zitten inmiddels in de laatste rechte lijn naar de invulling van het meerjarenplan 2020-2025. Met de integratie van ocmw en gemeente, een 'voortschrijdend feit', zal het lokaal sociaal beleid, meer nog dan in de eerste beleidscyclus binnen de BBC-context, zijn plaats moeten vinden in de geïntegreerde strategische planning. Hoe slagen we erin deze evolutie als hefboom te gebruiken om net meer gedragenheid en een sterkere verankering te realiseren in alle beleidsdomeinen van het lokale bestuur?

 

In deze 1-daagse opleiding worden de methodische en instrumentele aspecten van de BBC toegelicht, met aandacht voor belangrijke lessen uit de eerste beleidscyclus. Daarnaast worden handvaten en methodieken aangereikt om het sociaal beleid slagkrachtiger en effectiever te maken door een integrale benadering van deze strategische oefening.  

Ook interessant zijn de Infosessies: Hoe maak je lokaal beleid sociaal?
Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en VVSG nodigen de nieuwe bestuursploegen uit voor een verfrissende kijk op lokaal sociaal beleid. De minister stelt zijn beleidsprioriteiten voor en lokale beleidsmakers tonen hoe ze deze in de praktijk vertalen. 
Wanneer: dinsdag 12 maart in Oostmalle, woensdag 13 maart in Brusselmaandag 18 maart in Brugge, maandag 25 maart in Gent en dinsdag 26 maart in Genk.

Doelgroep

verantwoordelijken lokaal sociaal beleid, leden van het managementteam betrokken bij lokaal sociaal beleid, algemene directeurs, schepen bevoegd voor sociaal beleid, burgemeester

Waar en wanneer

Donderdag 16 mei 2019

van 9.30 tot 16.30 uur, onthaal om 9 uur

Congrescentrum Diependael, Plein 1, 2800 Mechelen

 

Deze vorming gaat door op verschillende locaties:

 

Inschrijven

http://academie.vvsg.be  

 

 Deelnameprijs

180€

Betaling:

Na ontvangst van de factuur.

 

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot één week voor startdatum. De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt. Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

 

Praktisch

info inhoudelijk

 

info praktisch

Navigatie