Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lerend netwerk begeleider wonen en leven
begeleiders wonen en leven

Als begeleider wonen en leven heb je een unieke plaats in de organisatie: als spil van het wonen en leven probeer je op allerlei mogelijke manieren het welzijn van bewoners te vergroten. Vaak gebeurt dit aan de hand van projecten en initiatieven die je opzet of organiseert voor de bewoners. Het opzetten van projecten is niet altijd gemakkelijk, en soms kom je voor hindernissen te staan (collega's die het nut van je project niet inzien, bewoners die niet meteen warm lopen voor 'iets nieuws', …), waar je alleen soms moeilijk een antwoord op vindt. LNW is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. Doorheen vier sessies ga je samen met collega's uit het werkveld aan de slag rond wonen en leven: leren van en met elkaar staat centraal. Hoe implementeer je nieuwe projecten en hoe kan je nog straffer aan de slag gaan met wonen en leven? Wat is nieuw onder de zon en hoe kunnen we er mee aan de slag in ons WZC? Je deelt er vragen en bedenkingen en zoekt samen naar antwoorden voor de uitdagen waar jij voorstaat. Doorheen boeiende samenkomsten werk je verdiepend aan de woonleefcultuur in jouw organisatie en zoek je samen met collega's naar creatieve oplossingen om je project/vraag/nood/wens tot een goed einde te brengen. Een waardevolle én renderende investering van tijd en kennis.

Werkwijze:

Verdiep je kennis rond wonen en leven en ga samen met collega's aan de slag met noden/wensen/vragen die leven in jouw woonzorgcentrum. Laat je inspireren door de zes rollen of de uitkomsten van de woonleefmeter (meer weten over de woonleefmeter of de tool aankopen? Klik hier). Tijdens de bijeenkomsten kijk je in groep naar wat (minder) goed loopt in jouw organisatie en verken je hoe je wonen en leven kan verdiepen. Je denkt samen na over uitdagingen waar je voorstaat en krijgt inspiratie om aan de slag te gaan. 

Doelstellingen/opzet:

Als deelnemer krijg je inzicht in hoe het eraan toegaat in andere woonzorgcentra. Je verdiept je in wonen en leven vanuit een praktijkgerichte insteek en krijgt de kans om collega's te ontmoeten. Onder deskundige begeleiding leer je eveneens wat nieuw is onder de zon en hoe jij hiermee aan de slag kan gaan in jouw woonzorgcentrum. Door samen na te denken over (gedeelde) uitdagingen en vragen ga je ook steeds met nieuwe input én inspiratie naar huis.

Begeleider

 Hein Vanhuyse, hoofd KELAD-team, OCMW Wielsbeke

Waar en wanneer 

Deelnameprijs

 • 125€ (VVSGleden)
 • 175€ (Niet-leden)

Inschrijven

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot vrijdag 25 januari. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info

        • inhoudelijk
         Iris De Mol, Stafmedewerker ouderenbeleid
         iris.demol@vvsg.be, 02 211 56 49

        • praktisch
         Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen
         cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

Navigatie