Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lerend netwerk: begeleiders wonen en leven op (t)huisbezoek
begeleiders wonen en leven uit regio Puurs

Als begeleider wonen en leven heb je een unieke plaats in de organisatie: als spil van het wonen en leven probeer je op allerlei mogelijke manieren het welzijn van bewoners te vergroten. Vaak gebeurt dit aan de hand van projecten en initiatieven die je opzet of organiseert voor de bewoners. Het opzetten van projecten is niet altijd gemakkelijk, en soms kom je voor hindernissen te staan (collega's die het nut van je project niet inzien, bewoners die niet meteen warm lopen voor 'iets nieuws', …), waar je alleen soms moeilijk een antwoord op vindt. LNW is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. Doorheen vier sessies ga je samen met collega's uit het werkveld aan de slag rond wonen en leven: leren van en met elkaar staat centraal. Altijd al benieuwd geweest hoe het er aan toe gaat in andere huizen? In het lerend netwerk 'begeleiders wonen en leven op (t)huisbezoek' ondervind je aan de lijve wat 'wonen en leven' in een ander woonzorgcentrum kan betekenen. Het opzet is duidelijk: wonen en leven verkennen vanuit een praktijkgerichte invalshoek en de sterktes, noden en wensen van een huis tot leven brengen.

Werkwijze:

Wie zich inschrijft organiseert eenmaal een rondleiding in zijn/haar WZC. Een uitgelezen kans om collega's kennis te laten maken met wat 'wonen en leven' in jouw organisatie betekent. Je geeft een blik achter de schermen en krijgt de opportuniteit om innovatieve/sterke projecten of werkvormen, maar ook twijfels, uitdagingen en leerwensen naar voor te schuiven. Tegelijkertijd is het een uitgelezen kans om de feedback van andere deskundigen te beluisteren, zelf een aantal boeiende praktijken te verkennen en om uitdagingen/vragen te delen en samen aan te pakken. Dit lerend netwerk komt viermaal per jaar samen.

Doelstellingen/opzet:

Als deelnemer krijg je inzicht in hoe het eraan toegaat in andere woonzorgcentra. Je verdiept je in wonen en leven vanuit een praktijkgerichte insteek en krijgt de kans om collega's te ontmoeten. Onder deskundige begeleiding leer je eveneens wat nieuw is onder de zon en hoe jij hiermee aan de slag kan gaan in jouw woonzorgcentrum. Door samen na te denken over (gedeelde) uitdagingen en vragen ga je ook steeds met nieuwe input én inspiratie naar huis.

Begeleider

 Marc Dierick, departementshoofd ouderenzorg, OCMW Kampenhout

Waar en wanneer 

 • Puurs: Donderdag 7 maart, 23 mei, 12 september en 21 november 2019
  Telkens van 9.00 tot 12.00 uur

Deelnameprijs

 • 125€ (VVSGleden)
 • 175€ (Niet-leden)

Inschrijven

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot donderdag 21 februari. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info

        • inhoudelijk
         Iris De Mol, Stafmedewerker ouderenbeleid
         iris.demol@vvsg.be, 02 211 56 49

        • praktisch
         Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen
         cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

Navigatie