Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Werktafels Kwaliteitshandboek Thuiszorg
Verantwoordelijken diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg – Verantwoordelijken lokale dienstencentra

 

Het uitwerken van een goed kwaliteitshandboek met toegankelijke procedures die bruikbaar zijn op de werkvloer, vraagt tijd en inspiratie. Tijdens deze werktafels creëren we hier de mogelijkheid toe. De deelnemers krijgen de ruimte om onder begeleiding verder na te denken over de werking en kunnen ervaringen delen met collega’s uit de sector.

Samen gaan we aan de slag om op een doordachte en laagdrempelige manier het kwaliteitshandboek en werkprocessen op papier te zetten. We bieden ondersteuning aan de hand van methodieken en handige tools om de eigen werking duidelijk te beschrijven in het kwaliteitshandboek. 

Programma

We voorzien 4 samenkomsten per jaar.
Bij de start zullen op de eerste samenkomst inleidende sessie worden voorzien om met de groep tot een gemeenschappelijke kijk te komen. 

  • Dag 1: kennismaking en theorie
  • Dag 2 – 3 – 4: werktafels in groep.

Resultaten

U gaat na een sessie naar huis met een generiek document of procedure, die zeer eenvoudig te vertalen is naar de reeds aanwezige documenten in de eigen werking.

Bijkomend krijg je ook door de groepsdynamiek heel wat inspiratie om het proces te gaan verfijnen naar de eigen werking. Concreet ontwikkel je in groep een procedure, die gemakkelijk verder kan aangepast worden naar de eigen werking.

Werkwijze

Binnen de sessies wordt aan de slag gegaan om een of meerdere onderwerpen te gaan vastleggen in het kwaliteitshandboek. Leden brengen hierbij hun eigen voorbereidingen en materiaal mee om te komen tot materiaal dat zeer sterk aansluit bij de eigen werking.

Tijdens de sessies worden modellen en werkinstrumenten aangeboden waarmee . We vertrekken vanuit de praktijk en helpen deze vatten aan de hand van enkele modellen en instrumenten.

Door te werken met werktafels waar deelnemers zelf aan de slag moeten, hopen we leden de verschillende aspecten van hun werking tegen het licht houden, efficiënt neer te schrijven en op een begrijpbare manier communiceren.

Deelnameprijs

VVSG-leden deelname is 120 euro per persoon dankzij de middelen uit het VIA4-akkoord publieke sector.

Niet leden betalen 520 euro per persoon.

Waar en wanneer

Dinsdag 17 april,  12  juni, 9 oktober en 11 december, van 9.30 tot 16.30 uur.

Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven  (bereikbaarheid)

Inschrijven

Schrijf nu in via http://academie.vvsg.be of langs dit inschrijvingsformulier.  Inschrijven is mogelijk tot en met dinsdag 10 april. 

Opgelet: Door een upgrade van ons systeem kan het zijn dat een nieuwe login dient aangemaakt te worden . Onze excuses voor dit ongemak. De nieuwe login blijft nadien wel terug onbeperkt geldig

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot dinsdag 3 april.
De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt.
Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info inhoudelijk

Jens Mortier,  stafmedewerker kwaliteitszorg
jens.mortier@vvsg.be, 02 211 56 57

Info praktisch

Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen
cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

Navigatie