Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Kinderopvangcaravan IBO 2018 - Turnhout (extra)
Kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van schoolgaande kinderen die wordt georganiseerd door een lokaal bestuur.
caravan2018.JPG 

Goede kinderopvang vraagt de juiste persoon met het juiste talent op de juiste plaats. Die juiste persoon ben jij! Jouw inzet, als kinderbegeleider, maakt het verschil in de kinderopvang: kinderen stimuleren, rekening houden met hun noden, met hen spelen  en ravotten. Hen blijven boeien elke dag opnieuw. Ouders onthalen en verwelkomen,  zorg dragen voor jezelf en je collega's ... Elke dag weer kan de kinderopvang op  jouw inzet rekenen.

Om je te inspireren reist onze Kinderopvangcaravan het hele land door. Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang en Diverscity organiseren op 20 dagen gratis vorming in je eigen regio en buiten de openingsuren van de buitenschoolse kinderopvang.  

Wij hopen je te mogen verwelkomen.

Programma

0​9.00 uur: ​Onthaal met koffie en versnaperingen

09.30 uur: Startmoment​ ​

09​ .45 uur: Start van de workshop​

11.15 uur: Pauze

11.30 uur: Vervolg van de workshop​ ​

13.00 uur: Lunch​ ​

13.30 uur: Einde​ ​

 

Workshops 

 Nieuw dit jaar is dat alle workshop drie uur duren. De inhoud van de workshops richt zich op alle schoolgaande kinderen van 2.5 tot 12 jaar, tenzij anders vermeld.

De workshops beschikbaar in Turnhout op 7 december zijn:

WS1 Origineel speelaanbod voor kleuters – VDS – doelgroep: kinderen in de opvang tot 6 jaar

Hé, speel je mee? In deze workshop maak je kennis met honderden speelideeën, filmpjes en leuke testjes. Je probeert heel wat uit, leert hoe je écht op kleuters inspeelt en hoe je hen impulsen geeft. Je gaat boordevol inspiratie, speelideeën en speeltips weer naar huis. Terug in je opvang vind je nog meer ideeën op Speelbank.be. Deze website richt zich nu nog op baby’s en peuters, maar vanaf maart 2018 vind je hier ook speelinspiratie voor kinderen tot zes jaar

WS2 Avontuurlijk spelen – Kleefkruid – doelgroep: kinderen in de opvang vanaf 6 jaar 

Heb jij ook zin in meer avontuur op de opvang? Kom dan mee uitzoeken welk boeiend avontuur er mogelijk is  in jouw opvang. Je vertrekt vanuit avontuurlijke speelsituaties. Wat maakt avontuur plezant? Wat leren kinderen eruit? Wat is risicovol spel en is het spel de risico’s wel waard?
Je ontdekt ook zelf avontuurlijke speelimpulsen en activiteiten. Je onderzoekt wat er kan en mag binnen de regelgeving, leert zelf risico’s inschatten en er gepast op reageren.
Stap voor stap werk je aan meer, zinvol én verantwoord avontuur voor kinderen in jouw opvang. Heb je foto's van een avontuurlijk spel, breng deze mee. 

WS3 Das pas sjiek! Muziek in de opvang – Tamboeri

Schrikken muzikale activiteiten je af omdat je niet kan zingen? Of bespeel je geen instrument?  Dan is deze workshop echt iets voor jou. Je maakt kennis met muzikale spelletjes en eenvoudige liedjes. Je gaat aan de slag met lichaamspercussie, trommelen met je voeten, een ontspannende muzikale massage, … Door uit te proberen, te zingen, te bewegen, te musiceren, krijg je zelf ook zin om aan de slag te gaan. Je zal zien, ook jij kan muziek naar de opvang brengen. En genieten van muziek, want ja … speelplezier is natuurlijk heel belangrijk, ook in deze workshop.

Waar en wanneer

vrijdag 7 december 2018
Hotel Corsendonk Viane, Korte Vianenstraat 2, 2300 Turnhout

Deelnameprijs

GRATIS, inclusief koffie met versnaperingen en broodjeslunch. De reële kostprijs van de vorming wordt niet aangerekend. Dit is mogelijk dankzij financiering uit het VIA4akkoord. Het VIA4-akkoord is een Vlaams intersectoraal akkoord voor de openbare social profitsector dat werd afgesloten tussen de VVSG vzw, de drie erkende vakbonden en de Vlaamse regering. Met deze Vlaamse middelen kan het VVSG-Steunpunt Kinderopvang een ondersteuningsaanbod ten aanzien van de kinderopvang uitwerken.

Inschrijven

Je kan inschrijven vanaf 9 januari 2018 en dit via academie.vvsg.be of via mail aan koc@vvsg.be (enkel met 'inschrijfformulier Kinderopvangcaravan 2018').
 Tip! Indien je inschrijft via academie.vvsg.be ben je meteen zeker van je plaats.

Annuleren

Annuleren of wijzigen van een workshop (indien niet volgeboekt) kan kosteloos tot 14 dagen voor de start van de vorming of je kan een plaatsvervanger doorgeven. De deelnameprijs van 60 euro wordt aangerekend wanneer de annulatie later, zonder geldige reden, plaatsvindt.

Info praktisch

Elke Van den Wijngaert, Organisatieverantwoordelijke VVSG-academieteam, koc@vvsg.be of 02 211 56 60

 

Organisatie

 

Navigatie