Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Mentoropleiding technisch uitvoerende beroepen - Tienen
Mentoren van lokale besturen in technisch uitvoerende profielen (groendienst, technische dienst, wegendienst, klusdienst, magazijn, …), werkplekbegeleiders, praktijkleerkrachten

Lokale besturen kunnen meebouwen aan bruggen tussen onderwijs en werk. Lokale besturen zijn immers interessante leerwerkplekken voor jongeren door hun veelheid aan functies.

Op deze leerwerkplekken zijn mentoren van cruciaal belang. Mentor zijn is echter meer dan vanuit het buikgevoel ageren. Het is de jongere begeleiden en meenemen in een wereld waar de verwachtingen anders liggen dan op de school.

Daarom organiseert Diverscity in elke provincie mentoropleidingen op maat van specifieke functies binnen lokale besturen

Wat mag u verwachten?

Deze mentoropleiding biedt u inzicht in de coachende rol die u, als mentor, heeft ten aanzien van leerlingen. De opleiding versterkt u in een aantal belangrijke competenties die u nodig heeft voor een goede begeleiding: 
communiceren, duidelijke feedback geven, evalueren,...

We gaan dieper in op het opstellen van een opleidingsplan op maat en leren jou te anticiperen op het proces van de leerling door het opleidingsplan bij te sturen indien nodig.

Tenslotte proberen we u ook een leerrijke uitwisseling te bieden van concrete ervaringen van mentoren onderling en tussen mentoren en werkplekbegeleiders van scholen

De deelnemers krijgen daarna een attest mee naar huis dat het lokaal bestuur de mogelijkheid biedt om een RSZ-korting van 800 euro/kwartaal aan te vragen voor de deelnemende mentor(en) (onder bepaalde voorwaarden).

Doelgroep

- Mentoren van lokale besturen in technisch uitvoerende profielen (groendienst, technische dienst, wegendienst, klusdienst, magazijn, …)
- werkplekbegeleiders
- praktijkleerkrachten

Het maximum aantal inschrijvingen is beperkt tot 16 deelnemers. Het aantal deelnemers vanuit onderwijs bedraagt maximaal 1/4de van het aantal deelnemers.

Deelnameprijs

Gratis

Waar en wanneer

Donderdag 17 mei 2018 van 9 uur tot 17 uur

CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen >> bereikbaarheid

Onthaal een kwartiertje vooraf.

Deze opleiding organiseren wij ook op:
Donderdag 18 oktober 2018 - Het Achterhuis Gent
Donderdag 8 november 2018 - Diependael Mechelen

Inschrijven

Schrijf nu in via http://academie.vvsg.be. Graag ontvangen wij uw inschrijving tot en met donderdag 10 mei
Opgelet: Door een upgrade van ons systeem kan het zijn dat een nieuwe login dient aangemaakt te worden . Onze excuses voor dit ongemak. De nieuwe login blijft nadien wel terug onbeperkt geldig.

Annulering

Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren?
Laat u vervangen door een collega, kosteloos annuleren is mogelijk tot één week vooraf.
De deelnameprijs van 60 euro wordt aangerekend wanneer de annulering later, zonder geldige reden, plaatsvindt

Info inhoudelijk

Jan Creten, sectorconsulent lokale besturen, jan.creten@diverscity.be – 02 211 56 91

Info praktisch

Elke Van den Wijngaert, organisatieverantwoordelijke VVSG-academieteam - elke.vandenwijngaert@vvsg.be -
02 211 56 60,

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van Diverscity

 

Navigatie