Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Lerend netwerk kinesitherapeuten (van WZC)
Kinesitherapeuten van openbare WZC  (enkel leden)

 Als kinesitherapeut in een WZC zit je niet vaak still. Niet enkel geef je de bewoners aangepaste bewegingsoefeningen, vaak ben je ook de aanspreekpersoon wat betreft het plaatsen en verplaatsen van bewoners, hun zit-en ligcomfort, en zorg je voor een goede rughygiëne van de zorgverleners.
Om de kinesitherapeuten te steunen in hun taak, organiseert VVSG ook in 2016 een lerend netwerk. Op dit lerend netwerk leer je niet enkel collega’s uit andere WZC kennen, maar wissel je vooral informatie uit over de verschillende taken van de kinesitherapeut.

Een lerend netwerk is een systematische vorm van collegiale uitwisseling en ondersteuning. U toetst er uw ervaringen en opvattingen bij collega’s. U brengt casussen in en krijgt feedback. U verneemt hoe collega’s gelijkaardige problemen aanpakken en ontwikkelt creatieve oplossingen. Vraagstukken uit de praktijk bespreken we op een gestructureerde manier.   

Dit lerend netwerk is een door Axxon erkende LOKK groep (Lokale Kwaliteitsgroep Kinesitherapeuten) http://www.pqk.be/nl/home. Met de aanmaak van een PE-online portfolio kunnen de deelnemers navormingseenheden verzamelen en deel nemen aan peer reviews.

Begeleiding

Katrien Demaerschalk, kinesitherapeut WZC Floordam

Deelnameprijs

VVSG-leden deelname is 215 euro per persoon 

Dit  Lerend netwerk wordt exclusief voor VVSG-leden georganiseerd. 

Waar en wanneer

Maandag 6 februari, 27 maart  en 4 september telkens van 9.00 tot 12.30 uur (met aansluitend broodjeslunch)

Campus Prins Filip, Jubileumlaan 217E te 9000 Gent (>bereikbaarheid)

Maandag 6 november:   Naar goede gewoonte zal ook in 2017 de 4de opleidingsdag doorgaan bij een van de deelnemers. Zo kan een door de groep gekozen project, in zijn échte setting bezocht worden. Dit kan gaan om een zorgrobot, een DINASLEEP matras, … een project dat een van de deelnemers graag deelt met de collega's. De eerste bijeenkomst wordt door de groep gekozen welk project bezocht wordt.    

Dit LNW wordt ook in Leuven georganiseerd.

Inschrijven

Schrijf nu in via http://congrescentrum.vvsg.be of langs dit inschrijvingsformulier. Graag ontvangen wij uw inschrijving tot en met maandag 30 januari.

Om een goed evenwicht en de nodige diversiteit in elke groep te bewaren, worden per locatie maximaal twee medewerkers uit eenzelfde WZC toegelaten. 

Betaling

U betaalt na ontvangst van factuur.

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot maandag 23 januari.De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt. Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info inhoudelijk

Lise Switsers, VVSG -stafmedewerker vorming woonzorg
lise.switsers@vvsg.be, T 02-211 55 16

Info praktisch

Cindy De Sutter, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen
cindy.desutter@vvsg.be, 02 211 55 60

Organisatie

Deze vorming is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw).

 

 

Navigatie