Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Kinderopvangcaravan IBO 2017
Kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van schoolgaande kinderen die wordt georganiseerd door een lokaal bestuur.

Deze vorming is volzet. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk. Meer info koc@vvsg.be

 

Goede kinderopvang vraagt de juiste persoon met het juiste talent op de juiste plaats. Die juiste persoon ben jij! Jouw inzet, als kinderbegeleider, maakt het verschil in de kinderopvang: kinderen stimuleren, rekening houden met hun noden, met hen spelen  en ravotten. Hen blijven boeien elke dag opnieuw. Ouders onthalen en verwelkomen,  zorg dragen voor jezelf en je collega's, enz. Elke dag weer kan de kinderopvang op  jouw inzet rekenen.

Om je te inspireren reist onze Kinderopvangcaravan het hele land door. Het V VSG- Steunpunt Kinderopvang en Diverscity organiseren op 18 dagen gratis vorming in je eigen regio en buiten de openingsuren van de buitenschoolse kinderopvang. En dit voor kinderbegeleiders die werken in de opvang van schoolgaande kinderen die wordt georganiseerd door een lokaal bestuur.

 Wij hopen je te mogen verwelkomen.

Programma

0​9.00 uur: ​Onthaal met koffie en versnaperingen

09.30 uur: Startmoment​ ​

09​ .45 uur: Workshopronde 1​

11.15 uur: Wissel

11.30 uur: Workshopronde 2​ ​

13.00 uur: Lunch​ ​

13.30 uur: Einde​ ​

 

Workshops 

Er zijn 13 Kinderopvangcaravans met telkens 4 workshops van anderhalf uur. In deze Kinderopvangcaravan kies je twee workshops.

Daarnaast zijn er nog 5 Kinderopvangcaravans met 6 workshops. In deze Kinderopvangcaravan kies je twee workshops van anderhalf uur. Enkel wanneer je de workshop 'levensreddend handelen' wil volgen, kan je slechts één workshop volgen.

De inhoud van elke workshop richt zich op alle leeftijden van schoolgaande kinderen in de kinderopvang, tenzij anders vermeld

De workshops beschikbaar in Mechelen zijn:

WS1       Tieners – VDS (1u30) – doelgroep: kinderen in de opvang vanaf 9 jaar

Spelen met tieners, hoe pak je dit aan? Welke activiteiten zijn uitdagend voor tieners en hoe betrek je hen? Vanuit speelideeën die je zelf ervaart, krijg je concrete tips voor een geslaagd speelaanbod met tieners.

Deze workshop is verschillend van de workshop uit onze Kinderopvangcaravan 2016

 

WS2       Interactief voorlezen – Narrata (1u30) – doelgroep: kinderen in de opvang tot en met 8 jaar

Hoe kan je meer verhalenplezier binnenbrengen in de buitenschoolse kinderopvang? Je gaat op zoek naar een geschikt voorleesboek. Je krijgt veel tips om interactief voor te lezen en gaat hiermee aan de slag tijdens de workshop.

 

WS3       Verlies bij kinderen – Hivset (1u30)

Kinderen worden geconfronteerd met verlies. Het maakt deel uit van het leven van elke dag: de hond van Tobias is gestorven, Liene verhuist, de oma van Rachid is dood, de ouders van Fien gaan scheiden. Hoe creëer je in de opvang een klimaat waar kinderen hun gevoelens kunnen uiten? Je krijgt praktische handvaten om met verlies en dood om te gaan.

 

WS4       Creatief met kosteloos materiaal – Clorisse (1u30)

Stop! Niets meer weggooien. Alles kan gebruikt worden om mee te spelen en te knutselen. In deze workshop maak je kennis met de verschillende mogelijkheden van waardevol kosteloos materiaal. Centraal staan het opdoen van ideeën en natuurlijk het zelf uitproberen. 

 

Waar en wanneer

maandag 11 september 2017
Holiday Inn Gent Expo - Maaltekouter 3, 9051 Gent (> bereikbaarheid)

 

Voor

Kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van schoolgaande kinderen die wordt georganiseerd door een lokaal bestuur.

 

Deelnameprijs

GRATIS, inclusief koffie met versnaperingen en broodjeslunch.
De reële kostprijs van de vorming wordt niet aangerekend. Dit is mogelijk dankzij financiering uit het VIA4-akkoord. Het VIA4-akkoord is een Vlaams intersectoraal akkoord voor de openbare social profitsector dat werd afgesloten tussen de VVSG vzw, de drie erkende vakbonden en de Vlaamse regering. Met deze Vlaamse middelen kan VVSG- Steunpunt Kinderopvang een ondersteuningsaanbod ten aanzien van de kinderopvang uitwerken.

 

Inschrijven

Je kan inschrijven vanaf 10 januari 2017 tot 28 augustus 2017 en dit via http://congrescentrum.vvsg.be.

Voor meerdere inschrijvingen kan u het groepsinschrijvingsformulier invullen. De wachttijd kan tijdens drukke periodes oplopen voor de verwerking van de inschrijvingsformulieren, u kan dit vermijden door elektronisch in te schrijven via http://congrescentrum.vvsg.be.

TIP! Indien je elektronisch inschrijft via http://congrescentrum.vvsg.be ben je meteen zeker van je plaats (indien voldoende plek), je krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail.

 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 28 augustus 2017.

Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

De deelnameprijs van 60 euro wordt aangerekend wanneer de annulatie later, zonder geldige reden, plaatsvindt.

 

Info praktisch

Elke Van den Wijngaert, Organisatieverantwoordelijke VVSG-academieteam

koc@vvsg.be, 02 211 56 60

 

Organisatie

Knipsel.JPG 

Navigatie