Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Actieplan Open Bedrijvendag

De gemeenteactie van Open Bedrijvendag
Jaarlijks nemen zo’n tiental steden en gemeenten deel aan de gemeenteactie van Open Bedrijvendag. Op zondag 5 oktober 2008 waren dat Tielt, Halle, Oudenaarde, Dilsen-Stokkem, Ranst, Anzegem, Borgloon, Willebroek, Veurne, St-Niklaas, Brecht, Tienen en Menen. De gemeenten Merelbeke, Melle en Oosterzele namen gezamenlijk deel onder de naam ‘Land van Rhode’ en stippelden samen een bedrijvenparcours uit. In Herentals en Londerzeel stond een industriepark in de kijker. In elke deelnemende gemeente namen verschillende bedrijven in groep deel, samen met en ondersteund door het gemeentebestuur. De bezoekers konden een parcours volgen langsheen een aantal lokale bedrijven, zowel grote als kleine, uit verschillende sectoren.
Wie meer info wil over de deelnemende gemeenten en bedrijven of zelf een gemeenteactie wenst op te starten kan terecht op  www.openbedrijvendag.be.

Het Actieplan ‘Ondernemingsvriendelijke Gemeente’
Het Actieplan Open Bedrijvendag had als doel gemeenten vertrouwd te maken met de gemeenteactie van Open Bedrijvendag en hen de nodige steun aan te bieden bij het organiseren van een dergelijke actie. In oktober 2005 werd een VIP-tour georganiseerd langsheen een aantal gemeenten en bedrijven die meededen aan de gemeentactie van Open Bedrijvendag. Zo kregen geïnteresseerde gemeenten een beter beeld van hoe de organisatie van een dergelijk evenement door andere gemeenten werd aangepakt. Bovendien werd er een draaiboek uitgewerkt met nuttige info en tips voor gemeenten die zelf een gemeenteactie op touw willen zetten.

Navigatie