Voor een sterk lokaal bestuur

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Kies hieronder uw thema

Infosessies Ondernemingsvriendelijke Gemeente

Het recent gelanceerde actieplan Ondernemingsvriendelijke Gemeente wil gemeenten stimuleren economie te laten uitgroeien tot een volwaardig beleidsdomein. De Vlaamse overheid wil met dit actieplan lokale besturen ondersteunen in hun streven naar een ondernemingsvriendelijk beleid. Overleg en samenwerking tussen lokale besturen en ondernemers spelen daarbij een cruciale rol.

Met een reeks van vijf infosessies wil het Agentschap Ondernemen het vernieuwde actieplan toelichten en vooral de constructieve dialoog tussen beleidsmakers en ondernemers bevorderen. Deze infosessies richten zich zowel tot kleine zelfstandigen, lokale ondernemers als tot gemeentelijke ambtenaren en politici. Bovendien kan men tijdens deze infosessies bij het Agentschap terecht voor meer informatie over de instrumenten die ter beschikking staan.

Op het programma staan een toespraak van minister van Economie en Ondernemen Patricia Ceysens over het belang van de lokale economie in steden en gemeenten, een panelgesprek en een vragenronde met aansluitende receptie.

De infosessies vinden plaats op volgende data en locaties, telkens vanaf 19u:
- 17 maart: Maasmechelen (Feestzaal van het Casino)
- 1 april: Kortrijk (Loketzaal van het Stadhuis)

27 april: Berlare (Cultureel Centrum)
28 april: Lier (Zaal Aragon)
29 april: Vilvoorde (Zaal De Met)
- 25 mei: Tongeren (Stadhuis Tongeren) Afgelast!
- 28 mei: Diest (CC Begijnhof)

De infosessies zijn gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan via dit inschrijvingsformulier. Meer info vindt u in het programma.

Navigatie