Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Bedrijven voor Besturen
De VVSG-portal voor aankopers​​​​​


MateriaalMagazijn
Lange Ridderstraat 22
2800  Mechelen, 
052 22 60 81
info@materiaalmagazijn.be
www.materiaalmagazijn.be

Contactpersoon publieke sector
Emmanuel De Clercq
0499 38 45 87
emmanuel.declercq@materiaalmagazijn.be

Contactpersoon private sector
Zie algemene contact gegevens

MateriaalMagazijn

Voor al jouw speelaankopen!

Wie zijn we?

MateriaalMagazijn bvba is een initiatief van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) vzw, de speelpleindienst die alle 500 speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel ondersteunt. Vanuit deze achtergrond is ons aanbod afgestemd op de specifieke noden van het speelpleinwerk. Uiteraard is het aanbod daardoor ook erg bruikbaar voor andere speel- en/of vakantie-initiatieven, zoals jeugddienst, grabbelpas, kinderopvang, sportdienst, jeugdbewegingen, jeugdraad…
Omdat de ambities van speelinitiatieven vaak groter zijn dan hun budget, proberen we in ons aanbod een evenwicht te vinden tussen lage kostprijs en kwaliteit. We bundelen onze expertise in een materiaallijst die speelinitiatieven moet helpen om makkelijker het juiste materiaal te vinden.
Heb je zelf aanvullende voorstellen, laat het ons weten (info@materiaalmagazijn.be)!


Onze missie

Het MateriaalMagazijn wil speelinitiatieven stimuleren om permanent te werken aan de uitbouw van een gevarieerd speelaanbod voor kinderen.
Materiaal, en speelmateriaal in het bijzonder, is een sterke troef in de uitbouwen van een kwalitatieve werking. Het is voor kinderen vaak de aanzet om te spelen. Zonder verkleedkledij geen fantasiespel, zonder sjortouw geen kampen, zonder gocart geen parcours, zonder taartvorm geen gebakjes, zonder muziekinstallatie geen danspartijtjes…
Het MateriaalMagazijn wil speelinitiatieven bewust laten nadenken over:
de keuze van materiaal: bruikbaar, plezant, veilig en duurzaam
het gebruik van het materiaal: frisse en vernieuwende speelideeën
het ter beschikking stellen van het materiaal aan kinderen: uitleen- en winkelsystemen

Wij stimuleren speelinitiatieven om met een brede groep betrokkenen na te denken over het speelmateriaal. Kinderen en begeleiders zijn de experten op vlak van spelen. Ze zijn er dagdagelijks mee bezig en hebben ongetwijfeld waardevolle voorstellen voor materiaal. Zo wordt er samen gedacht over de toekomst van je speelinitiatief.