Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren

Titel

Verloopt

Pagina-inhoud

Zoals een paar maanden geleden werd aangekondigd zal de Federale Overheid uiterlijk op 26 oktober aanstaande een nieuwe versie van het productiesysteem van de eID-certificaten implementeren.  De eID bevat elektronische certificaten die onder de certificeringautoriteit van de Overheid werden gegenereerd en die een volledig beveiligd gebruik van de functionaliteiten van de eID mogelijk maken.

Als voorbereiding op de komst van deze nieuwe certificaten bestaat ook een nieuwe versie van het middleware. Die zal tegen 15 september beschikbaar zijn en uiteraard compatibel zijn met alle kaarten. Zoals in het verleden zal de Overheid alle gebruikers vragen om de laatste versie te installeren, om optimaal van de middleware gebruik te kunnen maken.  
Een nieuwe versie van de Software Development Kit (SDK) zal ook in de komende weken gepubliceerd worden.

Bijkomende informatie over de implementatie van de nieuwe certificaten vindt u op http://eid.belgium.be/ . De documentatie over de nieuwe versie van de middleware zal op diezelfde website beschikbaar zijn.
Bij deze wijziging gaat het om volgende vervangingen:

  1. De huidige root (Belgium root CA – http://certs.eid.belgium.be/belgiumrca.crt) wordt vervangen door de Belgium root CA2 -  http://certs.eid.belgium.be/belgiumrca2.crt. Dit nieuwe certificaat zal uiterlijk op 26 oktober 2008 in de eID-kaarten worden geplaatst.
  2. Het root-certificaat Globalsign, dat momenteel voor de link met de lopende toepassingen zorgt, is enkel tot 2014 geldig. Aangezien de kaarten een levensduur van vijf jaar hebben, zal de Federale Overheid het certificaat vóór 2014 vervangen (latere datum te vestigen).

Om iedereen de kans te geven de noodzakelijke aanpassingen in zijn eigen toepassing-omgevingen te testen, heeft Fedict voor de uitvoering van de tests een guideline online geplaatst, die ook via volgende link beschikbaar is: http://eid.belgium.be/nl/Achtergrondinfo/De_eID_technisch/index.jsp .

Om u beter te helpen bij de voorbereiding van deze wijzigingen, vragen zij u voor eventuele vragen contact op te nemen met het eID- team : eid@fedict.be  .

Datum

Bijlagen

Gemaakt om door
Laatst gewijzigd op door

Navigatie