Voor een sterk lokaal bestuur

Kies hieronder uw thema

'Let's do it Belgium!' lanceert zwerfvuilactie op 16 en 17 maart 2013
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
In het weekend van 16 en 17 maart 2013 wordt de nationale zwerfvuilactie ‘Let’s do it Belgium!’ georganiseerd. Gemeenten en afvalintercommunales kunnen ‘Let’s do it Belgium’ ondersteunen en zo hun eigen zwerfvuilacties meer zichtbaarheid geven. Ze kunnen ook rekenen op extra materiële ondersteuning vanuit het ‘indevuilbak’-initiatief.

Gemeenten en intercommunales organiseren in het voorjaar traditioneel zelf heel wat zwerfvuilacties. Het valt dus af te wachten of de lancering van ‘Let’s do it Belgium’ veel extra vrijwilligers op de been zal brengen. Het is ongetwijfeld positief dat een dergelijk initiatief door vrijwilligers wordt opgezet. Gemeenten en intercommunales die op 16 en 17 maart een eigen actie organiseren kunnen het landelijke initiatief ondersteunen door het logo van ‘Let’s do it Belgium’op te nemen in hun communicatie. Dat geeft de nodige zichtbaarheid aan de zwerfvuilacties die lokale besturen al jaren organiseren.

Gemeenten en afvalintercommunales kunnen via de koepel ‘indevuilbak’ (gezamenlijke campagne tegen zwerfvuil van OVAM, Fost Plus en VVSG) materiële ondersteuning krijgen voor de organisatie van eigen zwerfvuilacties. Lokale besturen die op 16 en 17 maart ‘Let’s do it Belgium!’ ondersteunen, krijgen 10% extra handschoenen, fluovestjes en zakken ter beschikking bovenop het normale quotum.

‘Let’s do it!’ is een wereldwijde campagne tegen zwerfvuil. Het is ontstaan vanuit een groep vrijwilligers die ondertussen in heel wat landen nationale acties opzetten. In 2013 wordt ‘Let’s do it Belgium!’ voor de tweede maal georganiseerd. De actie roept intercommunales, gemeenten, verenigingen en sympatisanten op om zwerfvuilopruimacties te groeperen tijdens het voorjaarsweekend van 16 en 17 maart.

Bijlagen: